Minua suuresti ihmetyttää nämä kaikenmaailman keräykset. Milloin minkäkin kolmannen maailman maille kerätään avustuksia. Mediassa näkyvät pääosin VAIN NE keräykset jossa tarkoitus on auttaa muiden maiden ihmisiä. Nyt kuluvan talouslaman aikaan pitäisi ehkä huomioida enemmän oman maan kansalaisia ja varsinkin tuoda esille mistä köyhistäkin köyhimmät saisivat apua.
Suuresti minua mietitytti vähän aikaa sitten julkituotu ajatus siitä että kun suomessa syksy koittaa, alkavat järjestöjen työntekijät kilpaa hamuta kapsäkkejä ja kysellä josko he pääsisivät ulkomaille "auttamaan".
Noh, onhan täällä kylmä talvella vaikka kuinka ilmastonmuutoksesta puhutaan, mutta tuo mielikuva jonka asiasta sain, oli aika absurdi.
Hurstikin tarvitsisi ruoan jakamiseen ja muuhun toimintaan apuvoimia ja pelastusarmeija nyt ainakin.
 
Mikkeliin oli muuten ainakin ajatus rakennuttaa kylmätilat Hong Kongin ja tulevan Tokmannin viereen, jotta ruokajakeluun saataisiin Arlalta ylijäämätuotteita lisäksi kuiva-aineiden sekaan kotiin vietäväksi.
Olisi kiva tietää miten tämä hanke voi. Pitänee kysellä ensi viikolla. Asiasta uutisoi Länsi-Savo joskus kuukausi takaperin.
 
Mieltä lämmittävin keräys omalla kohdallani on Joulupuu-keräys, jolla annetaan hyvä Joulumieli perheiden pienimmille, ja sitä kautta vanhemmillekin.
 
"Joululahjat ohjataan oikeisiin kohteisiin yhteistyössä Mikkelin kaupungin lapsiperheiden sosiaalityön yksikön kanssa.
Lapsille ja nuorille tarkoitettuja lahjoja ottavat vastaan Nuorkauppakamarin päivystäjät Graanin liikekeskuksessa joulukuun toisella viikolla."
 
Apua netin kautta:
Muistakaa että lähikaupan roskikset kannattaa tsekata myös. Ei ole mitään järkeä että hyvin pakatut tuotteet, joissa on vielä myyntiaikaa, heitetään jätteinä pois. Kovakuoriset hedelmät ja miksei vihanneksetkin voi hyvin harkintaa käyttäen kerätä talteen. Joskus jopa löytyy leipomotuotteita jotka ovat tuoreita. Nämä on pakko kauppiaan välillä pistää johonkin pussiin, ennekuin heittää pois, koska muuten säiliö likaantuisi turhan nopeasti.
Lihojen kanssa OLKAA TARKKOJA. Jotkut kauppaketjut / kauppiaat ovat ohjeistaneet myyjiä rikkomaan paketit ennen poistoja. Lihan väristä ei nää enää onko liha pilalla, kun käytetään väriaineita, joten hajuaisti peliin.