Olen mielenterveyskuntoutuja ja olen käyttänyt tarvittaessa lääkkeitä unensaantiin.
Diagnoosina minulle on viimeksi kirjoitettu vakava masennus psykoottisin piirtein. Tuo tarkoittaa sitä että minulla on ollut myös harhaisuutta. Ääniä ja muuta pientä. Pientä verrattuna oikeasti psykoottisiin ihmisiin.
 
Lääkkeenä en käytä mitään unilääkkeitä, enkä rauhoittavia(jännä muuten että jopa lääkärit sotkevat nämä samaan lääkeryhmään, vaan unta saan ns. psykoosilääkkeistä, joita käytetään harhaisille ihmisille, sekä niille joilla on skitsofrenia tai kaksisuuntainen mielialahäiriö. Myös ahdistukseen voidaan näitä antaa, ja muitakin käyttökohteita on.


TERVEYDENHUOLLOSTA

Mikkelin kaupunki on lakkauttamassa koko mielenterveyspotilaiden ja päihdekuntoutujien laitoshoidon lähitulevaisuudessa, vedoten siihen että nykyisen sairaalan kunnostaminen tulisi liian kalliiksi.
 
Tämä on täysin ääliömäistä ajatellen jo sitä määrää asiakkaista joutuu joko heitteille, tai avohoidon piiriin harhoineen ja ahdistuksinen. Tämän takia jatkossa Mikkelin Keskussairaalan ensiavun käyttöaste nousee näiden avohoitopotilaiden vuoksi.
Osa tarvitsee hoitoa ei muista ottaa lääkkeitään ollessaan vielä entisien vaikutuksen alaisena, osa taas siksi että ei saa tarvittavaa vastetta lääkityksestään ja nappailee muualta saamiaan lääkkeitä.
 
Äskettäin esillä ollut vanhuksien sänkyyn huumaaminen on arkea myös joillakin mielenterveyskuntoutuksessa.
Asiakas saa kyllä tahdonalaisessa hoidossa terapiaa joko pyytämällä sitä tai lääkärin ehdotuksen opastamana. Usein tästä ei joko terapeutin, lääkärin tai asiakkaan taholta tunnuta saavan hoitovastetta ja terapia lopetetaan. Erityisen hankalaksi menee tilanne jos asiakas on niin alamaissa että ei yksinkertaisesti koe kykenevänsä mihinkään.
 
Kokonaisaltaisesti mielenterveyspotilaat tunnutaan lääkittävän mieluummin yli kuin alle, jottei vaan iskisi mikään pelko tai ahdistus. Saatika harha. Eihän tällaisilta ihmisiltä VOI olettaa että he muistaisivat saapua avohoidon tapaamisiin jos mömmöissä ollessa unohtuu sekin että lääkkeitä pitäisi ottaa lisää.
 
Olen ehdottomasti mielenterveyspotilaiden puolella. Olen itse ollut lääkkeistä joskus pitkän aikaa niin sekaisin että en kyennyt muuta kuin nukkumaan.Miten sitten kun joillakin menee samaa psykoosilääkettä maksimiannos, siis verraten siihen että minulla 10 % siitä ja olin aivan ulalla? Ei avopotilailla pitäisi eikä saisi olla tällaisia annoksia aivotoimintaan lamauttavasti vaikuttavaa lääkkeitä.
 
Jos terveydenhuollon alasajosta olisi saatu pienintäkään vinkkiä ennekuin alettiin toriparkkia kaavailemaan niin tilanne olisi saattanut olla toinen.
Tosin epäilen että yrittäjiä ei terveydenhuollon tai varsinkaan kaupungin rahankäyttö kiinnosta. Ei niin pitkään kunhan omat sijoitukset kantavat hedelmää.
 
Kyllä se Moision sairaala näkyy pystyssä vielä pysyvän. Tiedän kun asun 50 m päässä.
 
eli
 
NYT JUMALAUTA OIKEESTI!!!